Maak van je thuiskantoor een gezellige ruimte met deze 5 tips

Larry Jackson

[ad_1]

Thuiswerken is sinds corona een stuk gebruikelijker, veel mensen werken vanuit huis of gedeeltelijk. Werk jij ook nog steeds veel thuis en heb jij een thuiskantoor die eigenlijk wel wat gezelligheid kan gebruiken? Hieronder kun je een aantal tips lezen hoe je dit relatief simpel kunt bereiken. 

Functionele en gezellige verlichting

Een thuiskantoor waar je veel tijd doorbrengt kan niet zonder functionele verlichting, bijvoorbeeld een TL lamp. Wist je dat je tegenwoordig ook TL lampen maar dan als LED-variant kunt kopen? Een TL lamp is natuurlijk allesbehalve sfeervol maar is wel erg functioneel en zorgt voor voldoende licht zodat jij goed je werk kunt doen. Met sfeerverlichting zoals wandspotjes, tafellampen en bureaulampen kun je meer gezelligheid in de ruimte brengen, ook zeker niet onbelangrijk!

Maak gebruik van planten

Planten zijn ook onmisbaar in een thuiskantoor. Natuurlijk geven ze een fijne en gezellige sfeer aan je kamer maar het is ook gebleken dat ze een positieve invloed hebben op de werkprestaties van mensen. Ze zorgen voor een betere zuurstofgehalte en luchtvochtigheid en dat zorgt voor een betere concentratie en dat komt je werkprestaties weer ten goede. Planten die geschikt zijn voor een thuiskantoor en die weinig verzorging nodig hebben zijn bijvoorbeeld de Monstera, Sansevieria en Philodendron. Met een leuke pot of mand geef je nog wat extra gezelligheid aan je plant.

Kies voor natuurlijke materialen

Een ruimte met alleen maar materialen zoals kunststof en metaal geeft allesbehalve gezelligheid. Kies daarom voor natuurlijke materialen om hiermee je thuiskantoor gezelliger te maken. Materialen waar je aan kunt denken is natuurlijk hout, bijvoorbeeld een massief houten bureau en kast. Maar schenk ook aandacht aan de raambekleding, hang bijvoorbeeld houten horizontale jaloezieën voor de ramen en/of mooie linnen gordijnen. Ook kun je de kamer nog extra leuk aankleden door gebruik te maken van een vloerkleed gemaakt van een natuurlijke materiaal zoals rotan, sisal of wol. Dit zorgt tevens voor een betere akoestiek in je thuiskantoor, ook erg fijn.

See also  Huisinrichting

Voeg kleur toe aan de ruimte

Een werkruimte hoeft echt niet helemaal wit te zijn, voeg juist wat kleur toe! Kleur heeft namelijk een bepaalde werking op het menselijk brein en het wekt bijvoorbeeld bepaalde emoties op. Kleuren zoals blauw en beige hebben een positieve bijdrage aan je concentratie. De kleur groen bijvoorbeeld associeren we met natuur en dit werkt stress verlichtend. Naast de functie van kleur kan het een ruimte ook meer gezelligheid geven en kun je ook spelen met meerdere kleuren voor een verrassend effect.

Investeer in mooie wanddecoratie

Wil je liever niet je muren voorzien van een likje verf, investeer dan in mooie wanddecoratie. Met wanddecoratie zoals een schilderij, een ingelijste poster, foto’s of canvas doeken kun je ook op een eenvoudige manier sfeer toevoegen. De wanddecoratie kun je ook makkelijk afstemmen op de rest van het interieur en een bepaalde stijl kun je hiermee versterken.

Zoals je hebt kunnen lezen is het redelijk eenvoudig om je thuiskantoor een stuk gezelliger te maken. Wanneer de basis goed is kun je met het toevoegen van o.a. kleuren, planten, natuurlijke materialen en wanddecoratie je thuiskantoor omtoveren in een ruimte waar je fijn aan het werk kunt gaan.

[ad_2]

Website