3x bespaartip voor in huis – Binti Home

Larry Jackson

[ad_1]

Het inrichten van huizen is iets wat ik het liefste doe. Met de komst van het Binti Home Inspiratiehuis is het dan ook echt een feest dat ik niet één maar twee huizen heb waar ik mijn creativiteit mag laten gaan. Ik vind het dan ook super om jou te mogen inspireren hoe jij van jouw huis ook een plek kan maken dat helemaal bij je past. Ik vind het ontzettend belangrijk dat jij je prettig voelt in huis en dat het interieur een weerspiegeling is van wie jij bent. Ook vind ik het belangrijk dat het huis veilig voelt, echt een plek waar je je terug kan trekken. 

Tips voor een fijne woonbeleving

In deze tijd van het jaar vind ik het heerlijk om het nog gezelliger te maken in huis. Kaarsjes aan, gezellig lang tafelen en zachte muziek op de achtergrond. Dit nodigt meteen uit om eens een stapje terug te doen. Even slow-down en wat tijd om te reflecteren. We laten ons al gauw meeslepen in de ‘hectische’ decembermaand, en alles moet maar meer en meer. Maar probeer het eens even helemaal anders te doen. Relaxed, op jouw manier, je zal zien hoeveel impact dit heeft op een fijne woonbeleving in huis. Ook zijn er genoeg dingen waar jij eens op kan besparen, financieel maar ook in tijd. Dat leek mij meteen een mooi moment om 3x bespaartips met je te delen om eens over na te denken. 

Bespaartip 1: Energie besparen met led kaarsen

Met de hogere energieprijzen houden we al een tijd rekening met het verbruik in huis. Nu het steeds vroeger donker wordt zetten we de lampen eerder aan. Maar ik heb een top tip voor je: Led kaarsen! Op deze foto’s heb ik één basislamp aan en de voor de rest overal led kaarsen staan. Tegenwoordig heb je super veel mooie kaarsen die nét echt lijken. Super sfeervol én nog veilig ook, zelfs met kinderen. 

See also  Dit zijn de woontrends 2024

Bespaartip 2: De juiste woonverzekering kiezen

Tegen het einde van het jaar is het ook goed om alles weer even in kaart te brengen. Ben je nog wel goed verzekerd? Is er iets veranderd in je situatie? Een fijne bespaartip want misschien betaal jij wel te veel of kan je jouw verzekering zo inrichten dat het nog beter aansluit bij jouw woonbeleving. Met het inrichten van ons huis kijken we vooral naar de sfeer en woonbeleving. Maar deze praktische zaken, zoals een verzekering, maken jouw woonbeleving nog prettiger. 

Je kan op deze website jouw woonverzekering vergelijken. Je vult je woonsituatie in en na een paar vragen kan het vergelijken beginnen. Wat fijn is dat je los van de woonverzekering ook een extra glasverzekering of buitenshuis verzekering kan nemen. 

Als je naar de woonverzekeringen kijkt is het goed om te kijken naar de verschillende dekkingen van de woonverzekeringen. Zo kan je zien welke woonverzekering het beste aansluit bij jouw persoonlijke situatie. Als je het nog niet zeker weet kan je jouw mail achterlaten en heb je 14 dagen om een keuze te maken. Zo ga je goed voorbereid het nieuwe jaar in waar je weer heerlijk kan genieten van jouw fijne huis. 

Bespaartip 3: Slow down

Ik begon deze blog er al mee maar dit is echt een thema van het afgelopen jaar. Slow down. Niet mee laten slepen door de hectiek van de alledaagse dag maar gewoon net even een stapje terug. Probeer eens te reflecteren, te kijken waar je nu staat, waar je blij van wordt. Maar kijk ook eens om je heen in huis. Niet alleen maar wat er allemaal nog moet veranderen maar ook wat er allemaal al is gedaan in huis. 

Waar ben je blij mee en dankbaar voor? Hoe kan je zorgen dat die vele vragen en to do’s waar je mee in je hoofd zit, wat minder kan worden. En je vooral vanuit dankbaarheid en rust de dingen kan doen die je wil doen. Slow down en me-time is een heel belangrijk thema in mijn interieuradviezen. Naast het sfeervol inrichten van jouw interieur is hoe jij daadwerkelijk woont in huis het allerbelangrijkste.

See also  Binti Home Inspiratiehuis Haarlem: Een creatieve studio voor interieurontwerp, workshops en fotografie - Binti Home

Ik ben benieuwd of jij met een bespaartip uit dezer blog aan de slag gaat en hoe jij deze decembermaand eens wat tijd voor jezelf neemt 😊

Dit blog schreef ik in samenwerking met Independer. 

Foto’s zijn gemaakt in Binti Home Inspiratiehuis

[ad_2]

Website